a>

20/1/12

iBooks2 : η νέα εφαρμογή της Apple






Η νέα υπηρεσία της Apple, η οποία παρουσιάστηκε χτες στο μουσείο Γκούγκενχαϊμ της Νέας Υόρκης ονομάστηκε iBooks 2, και προσφέρει στους μαθητές μέσα από το iPad, διαδραστικά σχολικά βιβλία.
Σύμφωνα με την εταιρία, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν βίντεο ανάμεσα στα κεφάλαια για να γίνεται το περιεχόμενο του βιβλίου πιο κατανοητό. Η υπηρεσία απευθύνεται σχεδόν αποκλειστικά σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σκοπό να γίνει η μάθηση αποδοτικότερη αλλά και διασκεδαστική.
Είναι σαφές ότι η Apple επικεντρώθηκε στη διαδραστικότητα των ηλεκτρονικών βιβλίων. Τα παιδιά θα είναι σε θέση να παρακολουθούν 3D εικόνες, ταυτόχρονα με το διάβασμα, για να κατανοούν καλύτερα τα μαθήματα.

Για την ώρα δεν είναι σαφές πώς η Apple θα μπορέσει να «μπει» στα σχολεία μιας και τα σχολικά βιβλία θέλουν αρκετό καιρό για να πάρουν έγκριση από το κράτος κι εκτός όμως από αυτό οι μαθητές που έχουν iPads είναι πολύ λίγοι.
Η τιμή των βιβλίων κυμαίνεται περίπου στα 14.99 δολάρια. Η διαθεσιμότητα της εφαρμογής ξεκίνησε από χτες στις ΗΠΑ.
Να σημειωθεί πως ο Steve Jobs το τελευταίο έτος της ζωής του είχε βάλει στόχο να αλλάξει ριζικά την αγορά βιβλίων και έψαχνε να βρει τρόπους να παρακάμψει όλη τη διαδικασία κρατικής πιστοποίησης στις ΗΠΑ.
Πηγή: citypress.gr
Share on :
 
© Copyright Tablets for All 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all