a>

5/4/12

Tablet Lenovo Thinkpad

Η Lenovo, από τότε που απόκτησε από την IBM το τμήμα υπολογιστών της τελευταίας, έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές PCs και notebooks στο κόσμο. Είναι προφανές πως η εταιρεία δε θα έχανε την ευκαιρία να ασχοληθεί και με το χώρο των tablets, ο οποίος τον τελευταίο καιρό γνωρίζει πολύ μεγάλη άνθηση. Έτσι, το περασμένο φθινώπορο παρουσίασε δυο μοντέλα, με το Thinkpad Tablet να είναι το ένα από αυτά. Πρόκειται για ένα προϊόν που απευθύνεται περισσότερο σε χρήστες με πολύ συγκεκριμένες ανάγκες και όχι σαν ανταγωνιστικό tablet πχ. του iPad είναι του Galaxy Tab. Το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς είναι φυσικά η εξωτερική εμφάνιση, αλλά και οι διαστάσεις του. Μπορεί το form factor του να είναι  παρόμοιο με αυτά των περισσοτέρων tablet, όμως σίγουρα η σχεδιαστική προσέγγιση της εταιρείας δεν ταράζει τα νερά του σύγχρονου design. Μιλάμε για μια ολόμαυρη συσκευή κατασκευασμένη από πλαστικό με διαστάσεις και βάρος που ξεπερνούν αρκετά τα περισσότερα tablets της αγοράς. Το περιθώριο γύρω από την οθόνη είναι αρκετά μεγάλο, ενώ και το πάχος του Thinkpad δεν είναι καθόλου αμελητέα. Ωστόσο αυτή η διαφορά στο θέμα βάρους/όγκου δεν είναι τυχαία ούτε οφείλεται σε λάθη. Απλά η Lenovo αποφάσισε να «φορτώσει» το tablet της με θύρες που γενικά δε συναντώνται σε άλλα προϊόντα της κατηγορίας, φέρνοντάς πολύ πιο κοντά στα netbook στον τομέα αυτό. 


Συγκεκριμένα λοιπόν, στο κάτω μέρος της συσκευής βρίσκουμε μια mini HDMI έξοδο για σύνδεση με τηλεόραση, μια mini USB για σύνδεση με τον υπολογιστή και φόρτιση, καθώς και μια εξειδικευμένη θύρα που χρησιμεύει στη σύνδεση με το επιτραπέζιο cradle στήριξης, το οποίο διατίθεται σαν επιπλέον αξεσουάρ. Δίπλα της, πίσω από ένα πορτάκι που ασφαλίζει, κρύβονται δυο ακόμα θύρες, μια για σύνδεση καρτών τύπου SD (ναι, τις ΜΕΓΑΛΕΣ) και μια για τοποθέτηση καρτώνSΙΜ, επιτρέποντας έτσι στο κάτοχο να έχει πρόσβαση στο Internet μέσα από δίκτυα 3G. Όμως η βασική διαφοροποίηση του Thinkpad Tablet βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της συσκευής και αφού σύρουμε το σχετικό προστατευτικό πορτάκι, αποκαλύπτεται μια κανονικότητα θύρα USB, η χρησιμότητα της οποίας μπορεί να είναι τεράστια σε συγκεκριμένες ομάδες χρηστών. Συνεχίζοντας την καταγραφή των βασικών θυρών, πρέπει να αναφερθούμε και στην ειδική θέση που διαθέτει στη πάνω πλευρά για τοποθέτηση του digitizer με το οποίο μπορεί να συνεργαστεί το tablet. Πρόκειται για ένα ενεργό pen που απαιτεί τροφοδοσία και το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει το δάχτυλό μας στη χρήση του λειτουργικού. 


Από πλευράς πλήκτρων, η Lenovo επέλεξε να αξιοποιήσει φυσικά πλήκτρα και αρκετά μεγάλα μάλιστα στις διαστάσεις, τα οποία βρίσκονται κάτω από το LCD panel (κρατώντας το tablet σε όρθια θέση). Πέρα από τα δυο βασικά πλήκτρα home και back υπάρχουν άλλα δυο, με το ένα να κλειδώνει την οθόνη στη τρέχουσα θέση, ώστε αυτή να μη γυρνάει όταν γυρνάμε τη συσκευή και το άλλο να φορτώνει άμεσα τον web browser. Επιπλέον, σε αναμενόμενες θέσεις, βρίσκουμε τα πλήκτρα power και volume control. Συνολικά πάντως, η αίσθηση που αφήνει το tablet μπορεί να έχει ένα μέρος της αίγλης των θρυλικών Thinkpad notebook (πχ. η λαστιχένια υφή της πλάτης, το λογότυπο με το φωτιζόμενο τόνο πάνω στο γράμμα i), όμως η αλήθεια είναι ότι καλομάθαμε μάλλον στις υαλο-μεταλλικές κατασκευές τύπου Apple iPad / Transformer Prime, οπότε το Thinkpad δε μας κάνει ιδιαίτερη αίσθηση.


Πηγή: enternity.gr
Share on :
 
© Copyright Tablets for All 2011 - Some rights reserved | Powered by Blogger.com.
Template Design by Herdiansyah Hamzah | Published by Borneo Templates and Theme4all